Falsk antivirus den største trussel

CSIS Security Group skriver den 15.08 via Presswire, at Falske sikkerhedsprogrammer er populære blandt it-kriminelle

CSIS har lavet en analyse af data trukket fra deres Sec-DNS produkt og konklusionen er klar:

I øjeblikket er en sværm af falske sikkerhedsprogrammer i omløb. De anvender opfindsomme navne som hos brugeren kan vække tillid, samtidig med at de truer brugeren – med gule og røde lamper, som viser fiktiv virusinfektion. På den måde kan almindelige brugere risikere at poste penge i ubrugelige værktøjer som tilmed kan afinstallere legitime antivirus og sikkerhedsprogrammer, nedhente anden uønsket software og desuden indsamle oplysninger fra systemet og sende den til en central server.

CSIS oplyser at denne form for falsk sikkerheds- og antivirusprogrammer udgør langt den største trusel lige nu og at man i forgange uge havde 69 domæner på listen over steder, hvor denne ubrugeligt og skadelige software distribueres fra:

En anden – og meget interessante tendens er, at disse falske sikkerhedsprodukter ofte signeres digitalt og dermed lettere kan installeres via bl.a. ActiveX. De mange certifikater, som bruges til at ”signere” applikationen, er ofte ”stjålet/rippet” fra legitime ”applikationsudviklere” eller tegnet hos virksomheder som alene validerer at indholdet er uændret og at ”signeringen” er sket, men ikke tager stilling til indholdet eller formålet med det ”signerede” materiale. Et eksempel er ”Globalsign” som bl.a. er kendte for at signere ”AntivirusXP 2008”.

Antivirus-software til beskyttelsen af din computer er et must!

CSIS oplyser endvidere, at disse typer falske antivirus-løsninger oftest installeres på hjemmesider med porno og/eller erotik og brugerne lokkes med popups, som brugerne aktivt skal klikke på, men der forsøges også at udnytte lave sikkerhedsindstillinger på computeren.

Den farlige software går under navne som ”WinFixer”, ”Windows Antivirus XP 2008 eller 2009”, ”XP Antivirus 2008 eller 2009”, ”FiksdinPC” m.fl

De gode råd tæller bl.a. at man ikke skal lade sig nare til at installere en anden antiviruspakke og i øvrigt være kritisk med mails og hjemmesider ma besøger.

Læs evt. mere om vores analyser af de største antivirus-pakker på markedet.

Dette indlæg blev udgivet i antivirus, malware og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.